Kısafilm

Wim_Wenders _ Lubna_ Playoust_Chambre 999_MK_Productions

Lubna Playoust’dan 999 Numaralı Oda

Sinema kaybolmaya yüz tutmuş bir dil mi, ölmek üzere olan bir sanat mı? “: Wim Wenders bu soruyu 1982’de 666 numaralı odada on altı yönetmen arkadaşına sormuştu. Kırk yıl sonra, 2022’de Lubna Playoust, Wim Wenders’tan ona kadar geçen yıl Cannes’da bulunan otuz çağdaş film yapımcısını sorgulamak için aynı cihazı kullanıyor. James Gray’e, Rebecca Zlotowski’den Claire Denis’e, Olivier Assayas’tan Nadav Lapid’e, Asghar Farhadi’ye ve Alice Rohrwacher’a…

Sinemanın ölümü fikri döngüsel ve sürekli bir şekilde geri geliyor, genellikle COVID, ekolojik kriz, çatışmalar, teknolojik devrimler gibi dünyanın yaşayabileceği ayaklanmalarla bağlantılı olarak. 666 numaralı oda kesin bir cevap vermiyor. Film durumu farklı yönetmenlerin bakış açısından değerlendirmeye çalışıyor. Esas olan, hala kim var sorusunun olması ve bunun 40 yıl sonra ve neden olmasın, bir 40 yıl sonra tekrar sorulması. Wim Wenders ve Chambre 999’un filmi sadece sinema hakkında değil, içinde yaşadığımız dünya hakkında demekte, Lubna Playoust.

Film yapımcıları, bugünün ve yarının izleyicilerini, medyayı ve sürekli evrim halindeki bir endüstrinin profesyonellerini ilgilendiren bu temel ve hayati temaları keşfetmeye devam etmek için bu konuları 76. Cannes Film Festivali kapsamında düzenlenen etkinlikle, Festivaller Sarayı’nda tartışıyorlar.

Wim Wenders & Lubna Playoust – Chambre 999 (2022) @ MK Productions

Yukarı SB
error: Content is protected !!