Kısafilm

orbital_virtual_studio

Teknolojinin Sıra Dışı Dünyasına Hoş Geldiniz

Temel anlamda Sanal Prodüksiyon, sanal ortamlardan oluşan sınırsız bir dünya yaratmak için dijital sinematografi, LED hacimleri, oyun motorları ve işleme platformları kullanır.

LED Hacim Duvarlarının Olağanüstü Dünyasına Hoş Geldiniz

LED hacimlerini kapsayan Sanal Prodüksiyon ortamları, video ve hareketli görüntü üretiminde kullanılan arka plan yakalama tekniklerine heyecan verici, devrim niteliğinde bir eklemedir. Yeşil ekran ve önden ve arkadan projeksiyon gibi yerleşik tekniklerin halefi olan bu en son teknoloji, çevrenizin yalnızca arka plan içeriğinizle sınırlı olduğu anlamına gelir.

Sanal Üretim Nedir?

Temel anlamda Sanal Prodüksiyon, sanal ortamlardan oluşan sınırsız bir dünya yaratmak için dijital sinematografi, LED hacimleri, oyun motorları ve işleme platformları kullanır.

LED Hacim Duvarları

Bir LED hacim duvarı, oyuncularınızın arkasında bir arka plan oluşturmak için kamera çekimlerini veya 3D içeriği görüntülemek için kullanılan, bağlantılı üst düzey LED panellerden oluşan bir sistemdir. Özünde, son derece sofistike, son derece büyük bir televizyon ekranının önünde canlı çekim yapmak gibidir. Akış dizilerinden haftalık epizodik şovlara ve gişe rekorları kıran bilim kurgu filmlerine kadar uzanan prodüksiyonlar için kullanılan LED hacim duvarları, bir mobil kurulumdan veya daha kalıcı bir sistemden (ses seviyesi) oluşabilir. ‘Orbital Virtual Studios’ gibi üreticiler, Sanal Prodüksiyon oluşturmanız için arka plan içeriği, prodüksiyon kurulumu ve proje yönetimi sağlayabilir.

Oyun Motorları

Epic Games’in Unreal Engine (UE) gibi Oyun Motorlarının entegrasyonu, LED hacimlerinin sanal prodüksiyonda kullanılması için çok önemlidir. CGI’da oluşturulan ve Unreal Engine aracılığıyla gerçek zamanlı olarak işlenen içerik, gerçekten üç boyutludur ve kamera hareketiyle tamamen etkileşimlidir. Paralaks hareketiyle gerçek bir boyutsallık duygusu yaratır.

İşleme

Assimilate LiveFX gibi birleştirme yazılımları, Megapixel VR’den işlem platformları, Ncam’den kamera izleme ve CGI çözümleri ve Silverdraft’tan iş istasyonları, tüm görsel öğeleri birbirine bağlamak için popüler seçeneklerdir. Ncam, kamera ve lens meta verilerini gerçek zamanlı olarak Unreal Engine gibi bir içerik platformuna gönderen 3 boyutlu bir kamera izleme çözümüdür. Unreal Engine gibi CGI platformlarından gelen sanal üretim içeriğinin oluşturulması için NVIDIA GPU hesaplamasının kullanılması çok önemlidir. Müşterilerin karmaşık sanal üretim sürecinde gezinmesine yardımcı olmak çok önemlidir. Orbital Virtual Studios ve Light Sail VR gibi içerik ve hizmet sağlayıcılarla ortaklık kuran, realistik çözümler sunmak için proje oluşturan firmaların bu noktadaki katkısı önemlidir. Sanal setler ve düzenleme dahil IP tabanlı teknoloji olan NDI için NewTek gibi firmaların çözümleri bulunmaktadır.

Neden Sanal Üretim Tekniklerini Kullanmalısınız?

Yaratıcı özgürlüğünüzü artırmak için bir LED hacmi kullanmak ve bütçe hususları gerektirdiğinde Sanal Prodüksiyonu düşünmeniz için birçok neden vardır. Belirli örnekler şu durumlarda olabilir:

fiziksel olarak orada olamazsınız (Mars, ICVFX kullanılarak oluşturulan kurgusal dünyalar);

oyuncu kadrosunu ve tüm ekibi getirmek çok pahalı olurdu;

konum, bir okyanusun ortası gibi erişilmesi zor bir ortamda bulunabilir;

araba ile kovalamaca veya kasırga gibi riskli yakalama yöntemleri veya ayarlarıyla karşı karşıya kalırsınız.

Sürükleyici Ortamlar

LED hacim duvarları, yeteneğinizi aksiyonun gerçekleştiği ortamla çevreleyerek oyuncuların konsantrasyonlarını korumalarını kolaylaştırır. Yeşil bir ekranın önündeki uzun çekim günleri, çoğu oyuncu için yıpratıcıdır, ancak bir hacim duvarı ile orada bulunmak farklı bir atmosfer yaratır ve performansa katkıda bulunur.

Görüntü Tabanlı Aydınlatma

Dinamik görüntü tabanlı aydınlatma (IBL) ve piksel eşleme, Sanal Prodüksiyon ortamında fotogerçekçi daldırma hissini artıran temel teknolojilerdir. Işık, doğrudan kayıt oynatmanızdan yayıldığı için, yeteneğinizi etkileyen veya yansıtan yoğunluk veya ton seviyelerindeki değişiklikleri doğru bir şekilde gösterir. Gerekirse, konunun aydınlatılması, set üstü armatürler eklenerek geliştirilebilir. Hacim duvarları sayesinde, yeşil ekranları kullanırken öznelerinize sıklıkla yansıyan rahatsız edici “dökülmeyi” ortadan kaldırmak gibi zaman alan bir işten de kurtulursunuz.

LED Hacim Duvarları ve Kademeleri

LED hacimli duvarlar düz, kavisli veya at nalı şeklinde olabilir ve hatta daha fazla kapsama için tavan panelleri içerebilir. “Hacim seviyesi aşaması” terimi, bir ses sahnesinde kurulan daha büyük, daha kapsamlı bir LED hacim teçhizatı için kullanılır. Roe Visual Black Pearl gibi sınıfının en iyisi LED paneller, bir LED hacimli duvarın kalbini oluştururken, gerçek duvarı inşa etmek için gereken teçhizat, Area Four gibi önde gelen tedarikçilerden temin edilebilir.

Sanal Üretim Yakalamanın Bileşenleri

Arka Plan Ortamları

Bir LED hacim duvarı kullanılarak görüntülenen içerik, bir hava olayının tamamen açık bir dış çekimi kadar basit veya 3B işlenmiş takip çekimleri, ultra gerçekçi araba veya deniz çekimleri veya uzay aracı yolculuğu kadar gelişmiş olabilir.

LED hacimli duvar kurulumunuzun temeli, genellikle bir “plaka”dan oluşacaktır; bu, bir arka plan manzarasının eksi herhangi bir aktör veya diğer öznenin kaydedilmesine atıfta bulunan bir film terimidir. Kısıtlanmış bir ekip, basit bir geniş çekim veya 360˚’ye kadar görüş alanı elde etmek için tek bir kameradan sekiz veya daha fazla senkronize edilmiş ve hizalanmış kameraya kadar herhangi bir yeri kullanarak bu görüntüleri yakalar.

Kamera Kuleleri

Sony VENICE 2 ve ARRI Mini LF gibi geniş formatlı, yüksek çözünürlüklü dijital sinema kameraları, Sanal Prodüksiyon kaydı için popülerdir. Çözünürlükleri, ICVFX’i kaldıracak kadar güçlüdür ve sığ alan derinlikleri, hacim duvarını ön plandan daha yumuşak odakta tutmaya yardımcı olarak LED ekranlarda hareli etkileri önler.

ZEISS Supreme Prime Radiance serisi gibi yüksek kaliteli optik lensler, kontrollü, özelleştirilmiş parlama seçeneğiyle net, organik görüntüler yakalamak için kullanılır. Cooke i/Teknolojisine dayanan Supreme Primes’ın ZEISS eXtended Data Teknolojisi, kare hassasiyetinde gelişmiş VFX işleme için lens verilerini iletir.

J.L. Fisher ve Kessler Crane gibi sağlayıcıların sunduğu taşıyıcılar, vinçler ve pergel kolları, kameranızı tam olarak tercih ettiğiniz yere yerleştirmenize ve hacimli sahne alanından en iyi şekilde yararlanarak dinamik, ilgi çekici hareketler oluşturmanıza olanak tanır.

Bir egzotik yerden diğerine trekking yapmıyor olabilirsiniz, ancak etaplar oldukça büyük olabilir, bu nedenle ekipman arabalarını kullanmak zamandan ve enerjiden tasarruf sağlayacaktır. Kamera donanımınızı taşımak ve DIT kurulumlarını, kurgu monitörlerini ve diğer ekipmanları desteklemek için bu Inovativ Gezgin Arabalarına göz atın.

Aydınlatma

Geniş alanları daha dağınık aydınlatma ile kaplamak için Litepanels Gemini veya ARRI SkyPanel serisi gibi LED panelleri kullanarak sanal arka planınızın ortam ışığını artırın. Daha şekilli ışık çıkışı için Litepanels Studio X LED Fresnel ışıklarına dönün veya piksel eşlemeli programlanabilir, görüntü tabanlı aydınlatma için ARRI Orbiter serisini veya Quasar Science Rainbow serisi LED tüp ışıklarını kullanın.

Bu nedenle, çöllerde, yabancı gezegenlerde veya banliyölerde gezinme konusundaki isteksizliğiniz sizi yönetmenlik kariyerinizi sürdürmekten alıkoyduysa, LED hacimli duvarların size arka planı getirdiğini unutmayın!

Yukarı SB
error: Content is protected !!