Kısafilm

66. Berlinale Başladı

66’ncı Berlin Uluslararası Film Festivali gösterişli bir galayla başladı. 18 film ‘altın ayı’ için yarışacak…

Berlinale Başladı

66’ncı Berlin Uluslararası Film Festivali gösterişli bir galayla başladı. 18 film ‘altın ayı’ için yarışacak.

Galada Joel ve Ethan Coen kardeşlerin ‘Hail Caezar!’ı izlendi. Coen kardeşlerin yazıp yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği 2016 yapımı film, 1950’lerde Hollywood film endüstrisinde ”iş bitirici” olarak çalışan Eddie Mannix’in hayatını konu alıyor. Filmde Josh Brolin, George Clooney, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, ve Ralph Fiennes gibi yıldız oyuncular yer alıyor.

66’ncı Berlin Film Festivali’nin ana teması ‘mutluluk hakkı.‘ Festival Direktörü Dieter Kosslick, festivaldeki pekçok filmde, sinema yıldızlarından sığınmacılara, insanın duygularının ön planda olduğuna dikkat çekiyor.

Festivalin açılış galasına George Clooney, Meryl Streep ve Tilda Swinton gibi beyaz perdenin ünlü isimleri de katıldı.

Galada festivalin ilk filmi olan Joel ve Ethan Coen kardeşlerin ‘Hail Caezar!’ı izlendi. Clooney’in başrolünü oynadığı hiciv tarzındaki film 1950’li yıllarda geçiyor.

Film festivalinin büyük ödülleri olan altın ve gümüş ayı için 18 film yarışacak. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde bu yıl büyük ödül için yarışacak 18 film arasında Almanya, Fransa, İran, ABD, Tunus, Danimarka ve İngiltere’den yapımlar var.

İddialı filmler arasında Alman yönetmen Anne Zohra Berrached’in ’24 Hafta’ adlı filmi de bulunuyor.

Meryl Streep 66. Uluslararası Berlin Film Festivali’nin jüri başkanlığını üstlendi. Bu oyuncunun kariyerinde bir ilk oluyor.

66. Berlin Film Festivali’nde Ahu Öztürk imzalı “Toz Bezi” Forum’da gösterilirken, Aslı Özge’nin çektiği Alman yapımı “Auf Einmal” Panorama programında yer aldı.

Festival 20. Şubat’ta düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Skandallardan pırıltılı ödüllere Berlinale

Yukarı SB
error: Content is protected !!