Kısafilm

3. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali Başladı

İstanbul Medya Akademisi desteğiyle gerçekleştirilen III. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali…

III. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali Başladı

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği tarafından, İstanbul Medya Akademisi desteğiyle gerçekleştirilen III. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, Beyoğlu Atlas Sineması’nda düzenlenen açılış kokteyli ve ardından, Kanada-Filistin ortak yapımı “Aranan 18’li” (The Wanted 18) filminin özel gösterimi ile başladı.

Atlas Sineması Gala

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği tarafından İstanbul Medya Akademisi desteğiyle, Türkiye sinemasının gelişmesinin önünü açmak ve geleceğin sinemasını güçlendirme motivasyonuyla düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin üçüncüsü başladı. Atlas Sineması’nda Yüksel Aksu, İsmail Güneş, Mehmet Eryılmaz, Reis Çelik, Mustafa Kara ve Faruk Hacıhafızoğlu gibi isimlerin de katıldığı açılış kokteylinde ayrıca sinema tarihçisi ve arşivcisi yazar Burcak Evrenin özel arşivinden derlediği 40 yeşilçam fotoğrafından oluşan “Sinemada istanbul istanbul’da Sinema” isimli fotoğraf sergisi yer aldı. Açılış kokteylinin ardından, Kanada – Filistin ortak yapımı animasyon filmi “Aranan 18’li”nin (The Wanted 18*) izleyicilerle buluştu. Bir hafta süreyle devam edecek festival, sinemanın farklı disiplinlerine yönelik ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleşecek etkinlik, panel ve söyleşilere ev sahipliği yapacak.

Aranan 18’li – The Wanted 18 hakkında

Amer Shomali, Paul Cowan tarafından yönetilen film “Aranan 18’li” (The Wanted 18) Kanada – Filistin ortak yapımı bir animasyon filmi. 75 dakikalık 2014 yapımı The Wanted 18, Filistinlilerin Birinci İntifada’dan sonra Beit Sahour’da 18 ineği Israil kuvvetlerinden saklayarak küçük bir sütçü dükkânı kurma çabalarını anlatıyor.

III. Boğaziçi Film Festivali Festivali’nde ulusal ve uluslararası kısa kurmaca ve belgesel filmlerin yanı sıra bu yıl ilk defa uluslararası uzun metraj filmlere de yer veriliyor. Festival, aralarında Journey to the Shore, Our Everyday Life ve Chasuke’s Journey” filmlerinin de yer aldığı 11 filmin prömiyerine de ev sahipliği yapacak. Ayrıca, festival boyunca sinemaseverler için usta sinemacıların katılacağı paneller, forumlar, atölye çalışmaları düzenlenecek. Festival kapsamında, Hollywood’lu ünlü isimlerin oyuncu koçu Susan Batson da masterclass dersleriyle ilk kez Türkiye’de profesyonel oyuncularla bir araya gelecek.

Dünya sinemasının Türkiye prömiyer platformu

 

3. Boğaziçi Film Festivali

III. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali bu yıl da dünya sinemasının yeni yeteneklerinin Türkiye prömiyerlerine ev sahipliği yapacak. Atlas Büyük Salon’da yapılacak prömiyerlerden bazıları şöyle:

22 Kasım 2015 tarihinde saat 15:00’de; ABD’li yönetmen Andrew Droz Palermo’nun yeni filmi Bir – İki

23 Kasım 2015 tarihinde saat 20:00’de; Japon Yönetmen Sabu’nun Chasuke’nin Yolculuğu filmi

24 Kasım 2015 tarihinde saat 15:00’ İtalyan yönetmen Edoardo Falcone’nin filmi Kısmet

İki özel bölüm: Hayao Miyazaki ile Çağdaş Masallar ve Reha Erdem Filmleri

Festivalde iki özel bölüm bulunuyor. Dünyaca ünlü Japon mango ve anime sanatçısı Hayao Miyazaki’nin 9 animasyon filmi Çağdaş Masallar bölümünde izleyiciyle buluşacak.

Diğer özel bölüm ise, her yıl Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde “Bir Portre” başlığında yapılan bölümde bu yılın konuğu Reha Erdem. “Kosmos, Kaç Para Kaç” gibi tüm uzun metraj filmleri ile birlikte “Lost in the Post” ve “Bana Yalan Söyleme” adlı iki kısa filmi festival kapsamında izlenebilecek.

Yeni yetenekler ödüllendiriliyor

Teknik ve kreatif alanlarda eğitimlerle sinemaya yeni yetenekleri kazandıran İstanbul Medya Akademisi, Uluslararası Boğaziçi Film Festivali kapsamında İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek bölümünde geleceğin yeteneklilerinin filmlerini uluslararası arenaya çıkartıyor.

Düzenlediği eğitimlerle öğrencilerine geniş uygulama alanları ve mesleki tecrübe edinmelerini sağlayan İstanbul Medya Akademisi, 4 aylık yönetmenlik eğitimini New York Film Akademisi işbirliğiyle yapıyor. Eğitimin ardından TRT ile yürüttüğü Yapım Destek Fonu ile kendi kısa filmlerini çekmelerini destekliyor.

Söyleşi ve atölyelere katılanlara sertifika

Genç sinemacıların eğitim kurumu İstanbul Medya Akademisi, film festivallerinde sinema ile ilgilenen gençler için yeni bir geleneği başlatıyor. Festival kapsamında gerçekleşecek atölye ve söyleşilerden 7 tanesine katılanlara İstanbul Medya Akademisi tarafından Katılım Sertifikası verilecek. Sertifikanın genç sinemacıların profesyonel sinemaya geçişlerinin ilk adımı olması hedefleniyor.

Yukarı SB
error: Content is protected !!