12. Boğaziçi Film Festivali Jürileri Belli Oldu…
18-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 12. Boğaziçi Film Festivali’nde kısa filmleri değerlendirecek jüride yer alan isimler ile Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB) Jürisi açıklandı.
Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı’nca düzenlenen 12. Boğaziçi Film Festivali’nin bu yılki Kısa Film Jürisi; oyuncu Hakan Atalay ve yönetmen Miraç Atabey ile ‘River Film Festivali’ Artistik Direktörü Romina Zanon’dan oluşuyor. FİYAB Jürisi’nde ise yapımcılar Halil Kardaş ve Kerim Ayyıldız ve yönetmen-yapımcı Meryem Beyza Er yer alıyor.
Kısa Film Jürisi
Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu Hakan Atalay; Tiyatro Anadolu, Semaver Kumpanya, İkinciKat gibi tiyatro topluluklarında görev aldı. “Muhteşem Yüzyıl”, “Kaçak”, “Karadayı”, “Gülperi” ve “Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz” gibi popüler televizyon dizilerinde oynayan oyuncu, sinemada ise “Sair” ve “Çırak” gibi projelerde yer aldı.
Lizbon, Budapeşte ve Brüksel’de düzenlenen Doc Nomads Belgesel Yönetmenliği Yüksek Lisans Programı’ndan mezun olan Miraç Atabey’in, “Soba”, “Çarşı” ve “Bahçe” filmlerini içeren kısa film üçlemesinin sonuncusu, Rotterdam Film Festivali’nde gösterildi ve Trento Film Festivali’nde En İyi Genç Yönetmen Ödülü’nü kazandı. Kesintisiz sahneler ve uzun oyunculuk performanslarıyla gözlemsel ve interaktif bir sinema tarzını yansıtan ilk uzun metraj filmi “Zamanımızın Bir Kahramanı”, 11. Boğaziçi Film Festivali’nde En İyi İlk Film Ödülü’nü kazandı.
Fotoğrafçı, görsel sanatçı ve araştırmacı Romina Zanon, 2020’de Mirco Melanco ile kaleme aldığı “Marcella Pedone’nin Neorealizmi” ve “Sinema ve Fotoğrafa Adanmış Bir Yaşam (Il Poligrafo)” gibi kitaplarıyla tanınıyor. Padova’daki River Uluslararası Film Festivali’nde Artistik Direktör olarak görev yapan Zanon, halen Udine Üniversitesi’nde fotoğraf tarihi dersleri veriyor.
FİYAB Jürisi
Yıldız Teknik Üniversitesi’ni bitiren Halil Kardaş, yapımcısı olduğu pek çok uzun metraj film ve belgesel ile ulusal ve uluslararası festivallerde ödüller aldı. 2022 yılında yapımcılığını üstlendiği “Bir Tutam Karanfil”, dünya prömiyerini Tokyo Film Festivali’nde yaptı. Yine yapımcısı olduğu “Anons” film, 2018’de Venedik Film Festivali’nde Orizzonti Jüri Özel Ödülü’nü kazandı. Kurduğu Film Code yapım şirketi ile 2010’dan beri yapımcılığını üstlendiği uzun metraj filmler ve belgeseller ile ulusal ve uluslararası festivallerde ve ortak yapım platformlarında Türkiye’yi temsil ediyor. 2022 yılında EAVE eğitimini tamamlamıştır.
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Kerim Ayyıldız, kurduğu Kale Film’le “Mevlana Celaleddin-i Rumi”, “Çırağan Baskını”, “Saruhan”, “En Uzun Yüzyıl” gibi dönem filmlerinin yanı sıra “Geleneği Yaşatmak”, “Kıyıda Köşede Kalan Hayatlar”, “İçimizden Üçümüz”, “Müslüman Gibi Yaşamak” gibi belgesel ve televizyon programlarını hayata geçirdi.
Senaristlik, oyunculuk ve yönetmenlik eğitimlerinin ardından 2021’de kurduğu Kum Film şirketiyle yapımcı ve yönetmen olarak çalışmalarını sürdüren Meryem Beyza Er, yönetmen olarak “Biz Susunca”, “Rüzgar Gülü” ve “Zevcat” filmlerine imza attı.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, Turkcell ve Türk Hava Yolları’nın ana sponsorluğu, Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortaklığı ve Türkmedya’nın ana medya sponsorluğu ile gerçekleşecek “12. Boğaziçi Film Festivali” ile ilgili tüm bilgilere www.bogazicifilmfestivali.com adresinden ve festivalin resmî sosyal medya hesapları üzerinden erişilebilir